Ecosprong is in 2020 opgericht als ecologisch onderzoeks- en adviesbureau. De visie is het verhogen en beschermen van de biodiversteit met een goede balans tussen mens en natuur. Door de passie voor natuur adviseren wij praktijkgericht over beschermde soorten en biodiversiteit.

Esmée van der Pluijm

Hoi! Ik ben Esmée.

Adviseur Ecologie.

Van jongs af aan heb ik geroepen dat ik ‘iets met dieren’ wil doen en dat is mooi gelukt! Toen al mocht duidelijk zijn dat ik graag bezig was met en natuurlijk ook voor dieren. Dit heb ik voortgezet tijdens mijn opleiding Diermanagement aan het van Hall Larenstein in Leeuwarden. Hier heb ik enorm veel geleerd over het ontzettend brede vakgebied van biologie en ecologie. Uiteindelijk heb ik tijdens mijn studie ervoor gekozen om mijzelf voornamelijk bezig te houden met het uitvoeren van dier gerelateerde onderzoeken. Hiervoor ben ik afgereisd naar Polen, Zweden en ook verre uithoeken van Friesland! 

Een mooie kans om mijn voorliefde voor onderzoek te combineren met de kans om Nederlandse dierpopulaties én Nederlandse ondernemingen te laten groeien en ontwikkelen, is door te werken als ecologisch adviseur. Dit doe ik sinds oktober 2017 met enorm veel plezier. Mijn passie en specialisatie ligt voornamelijk bij het uitvoeren van quickscans flora en fauna, nader onderzoek naar een verschillende diersoorten en Wet natuurbescherming. 

In mijn kostbare vrije tijd ben ik vaak buiten te vinden om te wandelen met onze honden door het mooie buitengebied van Noord-Brabant. Hier maak ik dan ook gelijk gebruik van om sporen van dieren te zoeken en te luisteren naar vogels.

Wil je meer weten over welke impact jouw project heeft op ecologie en hoe je hier het beste mee om kan gaan? Neem dan gerust contact met mij op!

Hoi! Ik ben Jordi.

Veldmedewerker.

 Ik ben altijd een natuurliefhebber geweest en als kind was ik een echte dierenvriend. Het liefst wilde ik dierenverzorger worden. Dit is na de middelbare school toch omgeslagen en al op jonge leeftijd had ik mijn eerste IT-bedrijf. Het altijd achter de computer zitten begon na verloop van tijd te vervelen waardoor ik mijn oude passies weer ben gaan herontdekken. Sinds 2020 ben ik werkzaam als veldmedewerker voor Ecosprong. 
 
Prachtig is het om de bevolkingsgroei en de groei van natuur samen op te zien gaan. Het is, zeker met de huidige energietransitie en woningnood een enorme opgave. Maar ik geloof erin dat mens en natuur hand in hand kunnen gaan. 
 
Je kunt mij veel in het veld vinden en daarnaast beheer ik alle IT-onderdelen van Ecosprong. Zo beheer ik de website en de technische aspecten die binnen de ecologie komen kijken.

In mijn vrije tijd ben ik vaak met het gezin in de bossen te vinden. Het liefst combineer ik dit met mijn passie voor fotografie van mens en dier. Ik kan mijzelf daarnaast helemaal verliezen in de nabewerking.

Hoi! Ik ben Pelle.

Adviseur Ecologie.

Tijdens mijn opleiding verpleegkunde ontdekte ik, naast mijn interesse voor de zorg, een nog grotere passie voor dieren. Ik besloot deze passie verder te verkennen en ben uiteindelijk terechtgekomen bij de opleiding Toegepaste Biologie in Almere. Hier koos ik voor de specialisatie ecologie en heb diverse ecologische stages doorlopen. Ik heb onder andere stage gelopen bij de Vlinderstichting voor een project genaamd “Blues in the Marshes”, een buitenlandstage in Australië om invasieve soorten te bestrijden en een stage in Noord-Brabant waar ik vleermuisonderzoek uitvoerde.
Gedurende mijn carrière heb ik ervaring opgedaan met een breed scala aan diersoorten, waaronder amfibieën, vlinders, libellen, mieren, vogels, vleermuizen en andere zoogdieren. Ik vind ze allemaal fascinerend en kan geen favoriet kiezen. Ik ben altijd enthousiast om mijn kennis verder uit te breiden.
In mijn vrije tijd geniet ik van het gezelschap van mijn vriendin en onze twee verwende katten. Daarnaast ben ik graag in de keuken te vinden, waar ik mijn zelfgekweekte oesterzwammen verwerk in een heerlijke boerenomelet.