Als uit een quickscan flora en fauna en het aanvullend onderzoek blijkt dat jouw project negatieve effecten heeft op beschermde planten- en/of diersoorten, dan kun je de werkzaamheden niet zomaar uitvoeren. In het rapport van het aanvullend onderzoek zal staan voor welke flora- en fauna-activiteit een omgevingsvergunning nodig is.

De omgevingsvergunning kun je vervolgens aanvragen bij het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Ecosprong kan dit uiteraard ook voor je doen. Een belangrijk onderdeel van je vergunningsaanvraag is een projectplan. Daarin omschrijf je onder andere welke mitigerende en compenseren maatregelen je wilt nemen om de beschermde soort(en) zo min mogelijk te verstoren. Ook beschrijf je aan welke alternatieven je hebt gedacht en waarom je deze vergunning toch nodig hebt.

Normaal gesproken krijg je binnen 8 weken een reactie van het gevoegd gezag (vaak de provincie of gemeente). Het bevoegd gezag mag deze 8 weken bovendien verlengen met nog eens 6 weken. In de meeste gevallen weet je binnen 14 weken of je vergunningaanvraag wordt verleend of geweigerd.

Ecosprong heeft ruime ervaring in het aanvragen van omgevingsvergunningen en het schrijven van ecologische projectplannen. We helpen je graag verder.

Contact

Heb je vragen over ecologisch onderzoek, advies nodig of wil je een vrijblijvende offerte? Vul ons contactformulier in.

Wil je even sparren?

085 004 33 02

Contact formulier

LET OP

Beste lezer,

Vanwege de aanhoudende drukte hebben wij helaas de moeilijke beslissing moeten nemen om tijdelijk geen aanvragen van particulieren in behandeling te nemen. Onze doorlooptijd voor particuliere aanvragen is op dit moment te lang, en wij willen geen verwachtingen scheppen die we niet kunnen waarmaken.

We hopen deze tijdelijke stop zo snel mogelijk weer te kunnen opheffen.

Onze oprechte excuses voor het ongemak.

Groetjes,

EsmΓ©e