Hoi! Ik ben Esmée.

Ik ben adviseur ecologie.

Van jongs af aan heb ik geroepen dat ik ‘iets met dieren’ wil doen en dat is mooi gelukt! Toen al mocht duidelijk zijn dat ik graag bezig was met en natuurlijk ook voor dieren. Dit heb ik voortgezet tijdens mijn opleiding Diermanagement aan het van Hall Larenstein in Leeuwarden. Hier heb ik enorm veel geleerd over het ontzettend brede vakgebied van biologie en ecologie. Uiteindelijk heb ik tijdens mijn studie ervoor gekozen om mijzelf voornamelijk bezig te houden met het uitvoeren van dier gerelateerde onderzoeken. Hiervoor ben ik afgereisd naar Polen, Zweden en ook verre uithoeken van Friesland! 

Een mooie kans om mijn voorliefde voor onderzoek te combineren met de kans om Nederlandse dierpopulaties én Nederlandse ondernemingen te laten groeien en ontwikkelen, is door te werken als ecologisch adviseur. Dit doe ik sinds oktober 2017 met enorm veel plezier. Mijn passie en specialisatie ligt voornamelijk bij het uitvoeren van quickscans flora en fauna, nader onderzoek naar een verschillende diersoorten en Wet natuurbescherming. 

In mijn kostbare vrije tijd ben ik vaak buiten te vinden om te wandelen met onze honden door het mooie buitengebied van Noord-Brabant. Hier maak ik dan ook gelijk gebruik van om sporen van dieren te zoeken en te luisteren naar vogels.

Wil je meer weten over welke impact jouw project heeft op ecologie en hoe je hier het beste mee om kan gaan? Neem dan gerust contact met mij op!