Hoi! Ik ben Kelly.

Ik ben adviseur ecologie.

Toen ik nog een kleine spruit was, was ik vaak te vinden in het bos. Daar ontstond mijn interesse voor de natuur: het proces van een nest bouwen tot het uitvliegen van de jongen, een mierenkolonie die druk bezig was met het verplaatsen van voedsel en de ontwikkeling van een paardenbloem tot een bol met vliegende zaadjes. Die fascinatie voor de natuur is nooit meer weggegaan.

Tijdens de opleiding Diermanagement op het Van Hall Larenstein in Leeuwarden is mijn fascinatie voor de natuur alleen maar gegroeid. Ik heb gekozen voor de specialisatie Wildlife management waar ik veel heb geleerd over ecologie en ervaring heb opgedaan met het onderzoeken naar dier- en plantensoorten, waaronder weidevogels, grote grazers, vleermuizen en muizen.

In mijn vrije tijd ben ik nog steeds vaak te vinden in het bos of in mijn eigen tuin. Ik woon vlakbij de Veluwe waar ik graag wandel, wilde dieren (of sporen) spot, naar paddenstoelen zoek en naar burlende herten in september luister. In mijn tuin heb ik een bijenvriendelijke berm, waar ik diverse bloemen pluk om er producten van te maken, zoals een wondzalf of een handcrème. De bijen kunnen eerst smullen van de bloemen, waarna ik de bloemen kan gebruiken en ik vervolgens ook nog lekkere honing krijg van de buurman. Dat is toch prachtig!

Nederland is een relatief klein land met veel inwoners. Daarom vind ik het juist belangrijk rekening te houden met de natuur. De natuur zorgt namelijk voor een schonere lucht, water en voedsel, maar ook voor medicijnen, bouwmaterialen, kleding en een gelukkiger leven. Als ecologisch adviseur wil ik een bijdrage leveren aan het behoud (en groei) van de natuur met oog voor de mens.