Hoi! Ik ben Timo.
Ik ben adviseur ecologie.
Van jongs af aan was ik altijd al in de natuur te vinden; hutten bouwen in het bos, insecten ‘vangen’ en onderzoeken en vogels voeren. Niks ging boven een heerlijke dag buiten te zijn geweest en allemaal nieuwe indrukken op te hebben gedaan.
Op de middelbare school ging mijn voorkeur uit naar de biologie, de scheikunde en de natuurkunde, maar ik had voor ogen om arts te worden en zag de natuur meer als mijn hobby. Mijn biologiedocent zei destijds: “Zonde, zo’n stel hersens moet je niet aan medicijnen verspillen maar inzetten voor de natuur”. Het heeft mij vijf jaar gekost om bij te draaien; een bachelor geneeskunde en twee masterjaren verder ging ik toch twijfelen. Op een ochtend keek ik naar seizoen 2 van Life on our Planet. Terwijl ik zag hoe jonge albatrossen zich vol eten met plastics, om hier vervolgens aan te overlijden doordat het daadwerkelijke voedsel niet meer in de maag past en ze uithongeren. En ineens was het helder als kristal: waarom zou ik mij inzetten voor de mensheid, als de natuur op dit moment veel meer hulp nodig heeft?
Inmiddels ben ik bezig met een versneld traject om de bachelor biologie en pre-master Ecology & Evolution af te ronden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam om daarna door te gaan met de master Ecology & Evolution.
Ik vermoed dat ik de ornithologische kant van het vak op ga, omdat ik mij ook nu al in mijn vrije tijd veel bezighoud met vogels. Samen met mijn schoonvader, dr. Mardik Leopold, ring ik grote sterns op Texel en lezen we voornamelijk geringde sterns en andere meeuwachtigen af voor zijn onderzoeken. Zelf heb ik inmiddels 506 soorten waargenomen verspreid over Nederland en Zuid-Amerika, maar voer ik nog weinig in op waarneming.nl omdat ik eerst een goede telelens wil om mijn waarnemingen ter verificatie met foto te kunnen plaatsen.
Naast het studeren en vogelen vind je mij ook veel in de keuken, de bioscoop, de sportschool en op het honkbalveld. En uiteraard ook achter de PlayStation 5 om verschillende games te spelen. Een bezige bij, dus ik pas wel op voor de overtrekkende bijeneters!