Ecosprong introduceert de VeldApp

Wat willen we met de VeldApp bereiken?

Als ecologisch adviesbureau loop je tegen het feit aan dat je velddata op een georganiseerde manier wilt verwerken. Vaak gebeurt dit met een uitgeprint kaartje van het plangebied waarop aantekeningen worden gemaakt. De iets modernere variant hiervan is een screenshot van het plangebied op een iPad waarop de gegevens worden verwerkt. Vervolgens moet dit handmatig worden overgezet naar bijvoorbeeld QGIS en in een format dat te gebruiken is in rapportages of memo’s. De grotere bureaus gebruiken bijvoorbeeld ArcGIS Field Maps, maar vanwege de zeer hoge prijs is dit vaak financieel niet te verantwoorden. De VeldApp lost al deze problemen op door een betaalbare applicatie te bieden waarin alle ecologische velddata kan worden verwerkt.

Van veldwerk naar inzicht

De Complete Veldwerk Oplossing Voor Ecologie

Na een jaar ontwikkeling zijn we supertrots om de VeldApp te introduceren. Deze mobiele en webapplicatie is ontwikkeld door Athos Digital B.V. in nauwe samenwerking met Ecosprong. De app wordt ook uitgegeven door Athos Digital B.V. in samenwerking met Ecosprong B.V..

Wat kan de VeldApp?

De VeldApp is een applicatie die draait op Android en iOS, met daarbij een webapplicatie om projecten, opdrachtgevers en gebruikers te beheren. De app wordt gebruikt om in het veld waarnemingen in te voeren volgens het dataprincipes van de NDFF. Hierbij kun je foto’s, locatiedata, video’s, geluidsbestanden en meer bijvoegen. De waarnemingen vallen onder veldbezoeken, waardoor je gemakkelijk kunt zien welke veldbezoeken welke data hebben opgeleverd en bij een eventueel tweede vleermuiskraamronde extra kunt letten op de waarnemingen uit het eerdere bezoek. Verder heeft de app een nachtmodus zodat je niet nachtblind wordt, toont de app iconen zodat je gemakkelijk behaalde soorten in combinatie met gedragingen kunt herkennen, en kun je vanuit de webapplicatie 1-op-1 exporteren naar QGIS zonder dat hiervoor extra handelingen nodig zijn.

Al met al bespaart dit een hoop tijd en is alle data op een centrale plaats opgeslagen. Belangrijk om te weten: de data blijft eigendom van de gebruiker en is niet van Ecosprong of Athos Digital.

Wat kost de VeldApp?

De VeldApp is echt ontwikkeld met het idee om iets bij te dragen aan de ecologische wereld. Dit zie je terug in de prijs. De prijs is namelijk naar gebruik: heb je dus even minder opdrachten, dan betaal je ook minder. Je betaalt niet per gebruiker, omdat een extra gebruiker niet per se meer omzet betekent. Daarnaast vragen we een klein basisbedrag per maand. Dit is €5,- voor ZZP’ers en €25,- of €50,- voor kleine of grote adviesbureaus.

De app is een maand gratis te gebruiken! Voor meer informatie, bekijk de website van de VeldApp.

Probeer de veldapp

Maak Jouw Veldwerk Inzichtelijk En Bespaar Tijd.

Probeer gratis

Vergelijkbare berichten